Ye Olde Rocket Forum

Go Back   Ye Olde Rocket Forum > Work Bench > RockSim Asylum
User Name
Password
Auctions Register FAQ Members List Calendar Today's Posts Search Mark Forums Read


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-20-2015, 01:00 PM
JJSR JJSR is offline
lost in the woods
 
Join Date: Jan 2015
Location: New Jersey
Posts: 6
Default using 29mm CTI motors in rocksim

First let me say HELLO this is my first post on this forum.

Now I'm not too computer savvy so you'll have to walk me through.

My question is how do I get 29mm CTI motors into rocksim?
Like if I wanted to use say an H54 in an Estes Argent my rocksim only shows Aerotech 29mm motors.

By the way I have used a H54 in it already and it was fantastic !! "2,761 feet"

Thanks,
Joe
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2015, 03:43 PM
mikemech mikemech is offline
Old Fart with Rockets
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belleville, Illinois
Posts: 154
Default

__________________
Clear skies and fair winds,
Mike

NAR 31689
Reply With Quote
  #3  
Old 02-20-2015, 07:59 PM
JJSR JJSR is offline
lost in the woods
 
Join Date: Jan 2015
Location: New Jersey
Posts: 6
Default

21.How to load new rocket engine files into RockSim (8.9 Mb)
Quicktime Movie | YouTube Video

both links seem to go no where.
__________________
JJSR

Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.

Charlie Chaplin
Reply With Quote
  #4  
Old 02-20-2015, 11:07 PM
mikemech mikemech is offline
Old Fart with Rockets
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belleville, Illinois
Posts: 154
Default

__________________
Clear skies and fair winds,
Mike

NAR 31689
Reply With Quote
  #5  
Old 02-21-2015, 10:49 AM
JJSR JJSR is offline
lost in the woods
 
Join Date: Jan 2015
Location: New Jersey
Posts: 6
Default

THANKS Mike,

It seems to have worked for 6 out of 50 motors, but I'll keep trying LOL
they go into the data file, but not into where you can load them into the rocket?
__________________
JJSR

Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.

Charlie Chaplin
Reply With Quote
  #6  
Old 02-21-2015, 12:32 PM
Rich Holmes's Avatar
Rich Holmes Rich Holmes is offline
Born Late Rocketeer
 
Join Date: Jul 2013
Location: Syracuse, NY
Posts: 562
Default

Have you looked at using OpenRocket? It can read RockSim files, and has CTI motor data builtin.
__________________
Rich Holmes
Camillus, NY
Secretary / newsletter editor
Syracuse Rocket Club

http://richsrockets.wordpress.com
Reply With Quote
  #7  
Old 02-21-2015, 02:01 PM
JJSR JJSR is offline
lost in the woods
 
Join Date: Jan 2015
Location: New Jersey
Posts: 6
Default

it stinks I paid for rocksim and can't get the motors I want . I did everything the video said and still only got 6 loaded. data in engedit 9 shows them there, but in rocksim it self under data it's empty ???
WTH !!
I also tried it with 24mm and same thing, out of 19 motors it only shows 7 of them
could it be windows 7 that's "F-ing" it up?
__________________
JJSR

Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.

Charlie Chaplin
Reply With Quote
  #8  
Old 02-21-2015, 06:11 PM
mikemech mikemech is offline
Old Fart with Rockets
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belleville, Illinois
Posts: 154
Default

Shoot an e-mail to Apogee. They're always willing to help.
__________________
Clear skies and fair winds,
Mike

NAR 31689
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2015, 08:09 PM
JJSR JJSR is offline
lost in the woods
 
Join Date: Jan 2015
Location: New Jersey
Posts: 6
Default

Hey THANKS Mike and Rich,
Yeah I shot them an email, I'm thinking its some kind of forehead slapping stupid thing I'm missing. probably should of had my 12 year old to do it for me. LOL
__________________
JJSR

Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.

Charlie Chaplin
Reply With Quote
  #10  
Old 03-19-2015, 09:19 AM
JJSR JJSR is offline
lost in the woods
 
Join Date: Jan 2015
Location: New Jersey
Posts: 6
Default

A little update;

So far I still haven't been able to load the CTI motors completely.
I've had contact with Apogee, trading emails with a Michelle.
She seems to be baffled also as to why mine is doing things that its not supposed to. LOL
like put an "M" motor in an Alpha and launch it.
(BTW apogee is at 181,344 feet, MV was 4708 f/s)

In the engine selection tab, I have motor vendors that are empty and that shouldn't be.
This really got her dizzy, LOL

I'm still hopeful it'll work out though.
__________________
JJSR

Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.

Charlie Chaplin
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.0.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ye Olde Rocket Shoppe 1998-2017